Bemiddeling door Mediv

Date: 18/01/2018 - 20/01/2018 • Time: 9:30 am - 5:30 pm • Price: see in link • WITHOUT lodging

Wij geloven dat diep onder de verschillen, de tegenstellingen en de conflicten tussen mensen een verbondenheid en eenheid ligt met alles en iedereen die we ontdekken als wij werken vanuit erkenning, acceptatie en liefde.
Wij geloven dat strijd tussen mensen op alle niveaus een weerspiegeling is van dit diepe verlangen en dat ieder voor zich verantwoordelijk is voor de wijze waarop hij dat verlangen nastreeft.

Bemiddeling is een werkkader dat aansluit bij het diepe verlangen van mensen om in gemeenschap en in samenwerking te blijven, ondanks en dankzij hun verschillen. Door te leren bemiddelen, leer je hoe je anderen kunt helpen omgaan met verschillen, terwijl je tegelijk leert zelf om te gaan met de relatie tussen zelfrespect en respect voor de andere.

Bemiddeling is tegelijk oplossingsgericht, relatiegericht én ontwikkelingsgericht.

Mediv biedt een unieke opleiding aan die vakbekwame en geïnspireerde bemiddelaars certificeert. Uniek in haar doelstellingen, haar inhoud en haar methodische aanpak. Naast het verwerven van grondhoudingen, competenties en methodieken als bemiddelaar, stimuleren en helpen wij onze deelnemers om door te groeien in een persoonlijk ontwikkelingsthema dat aansluit bij het leren bemiddelen in verschillen, conflicten en geschillen.

In de BASISOPLEIDING, die afzonderlijk kan gevolgd worden, verwerf je de competenties en de attitudes om aan de slag te gaan als bemiddelaar. De SPECIALISATIES bieden bovendien de noodzakelijke juridische en beroepsmatige kennis van de toepassingsgebieden waarop bemiddeld kan worden. Er worden specialisaties aangeboden in familiezaken, arbeidszaken, burgerlijke en handelszaken. De specialisaties worden telkens in het najaar georganiseerd, aansluitend op de basisopleiding.

Mediv biedt jaarlijks een ruim waaier van bijscholingen, mini trainingen, studiedagen en andere vormen van PERMANENTE VORMING aan die bemiddelaars helpen om hun kennis, vaardigheden en attitudes uit te breiden en te verdiepen. U wordt regelmatig op de hoogte gehouden via onze Nieuwsbrieven.

Het Mediation Instituut Vlaanderen erkend is als opleidingsinstituut voor bemiddeling door de Federale bemiddelingscommissie. Daarom komen al onze activiteiten in aanmerking voor de Permanente Vorming die bemiddelaars verplicht dienen te volgen om hun erkenning als bemiddelaar tweejaarlijks te kunnen hernieuwen.

De volledige opleiding die leidt tot een officiële erkenning als bemiddelaar door de Federale Bemiddelingscommissie, omvat de basisopleiding (105u) en één van de specialisaties (56u).

Begeleiders

Anouk Moors

Diana Evers

 

 

 

 

 

 


More information & registration

Mediation Instituut

Diana Evers en Anouk Moors

Phone: N/A
Email:

Info & registration: http://mediv.be/opleidingsaanbod/basisopleiding-en-specialisaties/63-basisopleiding-bemiddeling-2018