Ademfeesten: Ademen in verbinding met de natuur

Via feesten en rituelen uiten we wat in ons hart en onze ziel leeft. Gebeurtenissen worden zo boven het alledaagse getild en maken ons leven intenser. Symbolen en rituelen markeren verandering en zijn het krachtigst in verbinding met de natuur. Wat zich buiten in de natuur afspeelt, spiegelt zich in het innerlijk van de mens.

‘Zo boven, zo beneden en zo binnen, zo buiten.

Met de AdemFeesten vieren wij zowel de symboliek en de kracht van jaarfeesten, als het bewust en met volle ademteugen in het leven staan.

‘Ademen in verbinding met de Natuur’ verankert de symbolische kracht van dit  natuurrituelen tot in het diepst van jouw cellen. Het brengt verwerkingsprocessen en verandering in beweging. Het ondersteunt, biedt tijd en ruimte om emoties te doorleven, het verruimt het bewustzijn en creeert harmonie en nieuwe inzichten.

Graag nodigen we je uit om jouw onbegrensde adem tijdens een AdemFeest te beleven en je te her-inneren wie jij werkelijk bent op deze prachtige planeet.

30-01-2013: Imbolic -  ‘Als reiziger ben je gekomen, als ontwakend kind keer je terug.’

Imbolc is het feest dat, door de toenemende kracht van de zon, ontwaking symboliseert. De terugkeer van de vruchtbaarheid heeft twee elementen, namelijk een reiniging en een opwekking,

als uit een diepe sluimer.
Imbolc is een perfect feest om te ademen voor nieuwe liefde, vruchtbaarheid, en het herwinnen van (zelf)vertrouwen.

20-03-2013: Ostara – ‘Het Leven wordt herboren uit de buik van de Aarde.’

Ostara is het hoogtepunt van de lente; het ontwaken van de natuur. Dit feest gaat over scheppingskracht en opbouw, de inspiratie tot uiting brengen in de vorm. Deze harmonische en hoopvolle tijd brengt ongekende mogelijkheden, creativiteit en een enorme levenskracht.

01-05-2013: Beltain – ‘De Goddin en de God verenigen zich in het heilige huwelijk en wij verenigen ons in het heilige verbond van liefde. ’

Met het feest Beltain wordt gevierd dat de natuur na de winter weer uitgelopen is en dat de zomer, de vruchtbaarste tijd van het jaar, aanbreekt.
‘Vruchtbaarheid’, die van de aarde en van onszelf, is het belangrijkste thema van dit feest.
Een goed moment om de uitademing van de natuur te vieren en te verbinden met onszelf, om zo vol kleur en geur helemaal naar buiten te treden.

21-06-2013: Litha – ‘Alles bereikt een hoogtepunt, de wereld lijkt in groen zijn uitgebarsten.’

Litha of zomerwende is het meest krachtige en magische moment van het jaar, de zon is op haar hoogtepunt en de dagen zijn het langst.
Het is een goed moment om alles wat in jou ‘speelt’ eens tegen het felle midzomerlicht te houden en te beslissen wat je re verder mee doet.
Een grote schoonmaak op elk gebeid van je leven. Welke relaties hebben macht over jou en belemmeren je in jouw kracht? Wie of wat neemt te veel ruimte in en zet je vast? … Opruimen, verlichten en verluchten.

01-08-2013: Lughnasadh – ‘Je oogst wat je hebt gezaaid.’

Tijdens Lughnasadh (ook Lammas of het Oogstfeest genoemd) richten we ons op kwaliteit en verfijning. We staan stil bij de oogst, we zijn verantwoordelijk voor onze vruchten. Wij weven allemaal ons eigen geluk. Wie en wat zijn nodig om de oogst goed binnen te halen?
Het is een tijd om onze ‘ware’ persoonlijkheid en individualiteit te verkennen. Onze unieke talenten te ontdekken en verder tot uitdrukking te brengen.

21-09-2013: Mabon – ‘Wat wij ontvangen van de goden geven we door aan de mensen om ons heen.’

Mabon, de herfstviering, staat voor de eenheid tussen dag en nacht, mannelijk en vrouwelijk en voor de dankbaarheid van de oogst. De herfst en de oogst zijn op hun hoogtepunt. Het is een goede tijd om harmonie in ons leven aan te brengen, de balans op te maken van wat wel of niet bij ons past en waar onze ‘echte’ talenten liggen.

04-11-2013: Samhain – ‘Vanacht eren we de geesten van onze voorouders. Zij zijn de    oorsprong van ons bestaan.’

Op Samhain of Allerzielen vieren we de overgang naar de donkere tijd van het jaar.
We eren onze voorouders en overleden dierbaren. We herdenken hen met een geschenk en hun lievelingsmaaltijd.
We beginnen nu een reis van buiten naar binnen.

21-12-2013: Jule – ‘Ontsteek het Licht van de Hoop.’

We starten de jaarcirkel met het midwinterfeest, de dag dat het Julejaar begint en dat het licht terugkomt. Met dit licht- en vruchtbaarheidsfeest wek je de sluimerende levenskrachten van de natuur en jezelf weer op, door jouw unieke krachtbron en jouw Adem aan te wenden.

 • Programma:
  - Onthaal vanaf 18u45 – start om 19u
  - Verwelkoming en kennismaking
  - Duiding JaarFeest: zingeving en beleving natuurritueel
  - Transformerend Ademen: Wat en hoe?
  - Pauze
  - Ademsessie
  - Afsluitingscirkel: delen en danken
  - Vieren van het JaarFeest met seizoenslekkernij en drank
  - Einde om 22u
 • Begeleiding: Anuschka Driessens en Stephan Van Eesbeek
  Erkende trainers aan de Transformational Breath Foundation
  Wij kiezen voor een veilige, professionele en kwaliteitsvolle omkadering. Daarom wordt het team aangevuld in functie van het aantal deelnemers namelijk 1 ademcoach per 2 deelnemers. Deze goed opgeleide en liefdevolle coaches zorgen voor jouw optimale begeleiding.
  De persoonlijke begeleiding door de coaches maakt dat jouw bewustwording steeds centraal staat. Hierdoor komen jouw persoonlijke belemmeringen aan het licht, die je integreert met het ademen.
 • Locatie: Domein Koningsteen te Kapelle-op-den-Bos (B)
 • Uw investering: € 85/particulieren incl. btw – € 105/zelfstandingen excl. btw
  inclusief persoonlijke begeleiding tijdens de ademsessie, lekkernij en drank.
  Materiaal (mat, kussens, deken) wordt voorzien.
 • Kledij:
  - voor de ademsessie: gelieve makkelijke, ontspannen kledij te dragen en extra paar kousen en handdoek mee te brengen aub. Geen jeans, rok of kleed.
  - voor buiten: graag een warme comfortabele jas en waterdichte schoenen
 • Inschrijven: http://www.hetademhuis.be/contact/index.html
  Na ontvangst van jouw inschrijving sturen wij een bevestiging en verdere informatie mbt tot jouw deelname.

Van harte welkom!

 

Van bewustwording tot het leven van je volle potentieel!