NLP Practitioner

Date: 19/10/2019 - 20/10/2019 • Time: 9:30 am - 5:30 pm • Price: see in links • WITHOUT lodging

Hoi2

Deze pagina gaat over het eerste jaar van de NLP-opleiding: de Practitioner. Twijfel je of NLP wel iets voor jou is, volg dan een avondreeks NLP Explorer of schrijf je in voor een Kennismakingsavond. Vind je het de moeite waard om te investeren in een goed gestructureerde training die je krachtige hulpmiddelen aanreikt om beter met jezelf en anderen om te gaan ? Dan zal NLP je de methode, oefeningen en denkkaders aanreiken om een meester te worden in de communicatie.

Motivatie

Waarom investeren in een jaartraining?

 • Om een reeks emotionele en cognitieve vaardigheden te leren die je in staat stellen om je zelfsturing en je communicatie kwaliteitsvoller te maken
 • Om professioneel bekwamer te worden om met andere mensen te werken
 • Om een doorbraak te maken in je eigen leven; om je veranderingen in je leven te ondersteunen
 • Om jezelf te leren kennen
 • Om inzicht te verwerven en je fascinatie in verband met psychologie te voeden
 • om een netwerk van mensen te leren kennen die persoonlijke ontwikkeling belangrijk vinden

Didactische werkvorm

Het ontwerp van de cursus ligt vast. Dit heeft zijn efficiëntie al bewezen. De rode draad doorheen het programma is het oefenen van denkmodellen en technieken om meer controle te hebben in communicatie en veranderingsprocessen.

Het grootste deel van de tijd gaat naar oefeningen (per twee of drie), ondersteunende demonstraties, feedback en discussies. De opleiding is in de eerste plaats een training. Als je oefent in een groep van twee of drie, dan is één van die personen de klant die een ervaring of probleem uit zijn leven aanbrengt.

Daardoor lijken veel oefeningen op gewone gesprekssituaties. Theorie beperken we tot het strikt noodzakelijke, namelijk de uitleg van enkele denkmodellen en de achterliggende visie.

We voorzien een begeleiding van de fasen in het leerproces zelf (van stugge oefeningen naar vlottere toepassingen). Eveneens begeleiden we het functioneren van de deelnemer. In de mate van het gewenste en het mogelijke krijgt elke deelnemer regelmatig feedback. Het is gebruikelijk dat de trainers, in de marge van de training, aandacht aan jou schenken.

Je krijgt een gedetailleerde, goed gestructureerde en technisch uitgewerkte syllabus.

We werken niet met rollenspelen of gespreksgroepjes (wel met subgroepjes die oefeningen doen). Ook niet met gevalstudies, tenzij die door de nood van de deelnemers aangebracht worden.

Er wordt gezorgd voor een evenwicht tussen twee sporen:

 • Een stapsgewijs opgebouwd oefenprogramma dat je emotionele en cognitieve vaardigheden aanleert.
 • Een leeromgeving die je steunt en stimuleert in je persoonlijke ontwikkeling.

Buiten de leerplannen worden onder deelnemers studiegroepen georganiseerd waarin je maandelijks participeert.

Doelgroep

Typerend voor de groepen is de verscheidenheid aan persoonlijkheden. We hebben gemerkt dat de deelnemers de volgende kenmerken hebben:

 • Alle leeftijden van 20 tot 70, met een gemiddelde tussen 35 en 45
 • Een mengeling van mannen én vrouwen
 • De helft van de deelnemers zijn mensen die vooral gemotiveerd zijn om de technieken toe te passen in professionele contexten. Hierin zijn er evenveel mensen uit het bedrijfsleven, als zelfstandigen, verkopers, therapeuten, hulpverleners, trainers, leraars, enz.
 • De andere helft is voornamelijk gemotiveerd om dingen te leren die in het eigen leven toegepast kunnen worden.

NLP-trainingen zijn ook bijzonder geschikt voor leidinggevenden die willen werken aan de attituden, de mentaliteit van de medewerkers en aan de eigen organisatiecultuur.

Ten slotte biedt deze opleiding een stevige onderbouw voor hulpverleners in de “alternatieve” sector, zoals healers en readers, omdat wij in onze aanpak veel technischer werken dan daar meestal het geval is.

De opleiding is niet geschikt voor therapeutische doeleinden. Wel is het mogelijk om zich, door middel van enkele individuele gesprekken, te laten begeleiden zodat je persoonlijke problematiek je niet belet om NLP-vaardigheden te leren.

Programma (19 dagen): vind je hier..

Meer informatie en inschrijvingen kan je hier vinden…

Kennismakingsavonden

Twijfel je nog of NLP iets voor jou is of heb je nog vragen, schrijf je dan in voor een Kennismakingsavond. Deze avonden zijn gratis, maar omdat het aantal plaatsen beperkt zijn, vragen we uitdrukkelijk om in te schrijven.

Hoi1


More information & registration

Het Ontwikkelingsinstituut

Phone: N/A
Email:

Info & registration: https://www.hetontwikkelingsinstituut.be/opleidingen/nlp/nlp-practitioner