Summer Detox met watermeloen

Date: 19/07/2018 - 21/07/2018 • Time: 9:00 am - 6:00 pm • Price: see in text • with our without lodging

DEZE DETOX IS VOOR JOU ALS JE…

 • wat tijd nodig hebt voor jezelf
 • wat overtollig gewicht wilt verliezen
 • er een heleboel ongezonde gewoontes in je leven zijn geslopen en je toe bent aan een reset
 • spijsverteringsproblemen hebt
 • vermoeid bent
 • een doffe huid hebt
 • slecht slaapt
 • snel geïrriteerd bent
 • wat moeite hebt om ‘the bright side of life ’ te zien
 • op zoek bent naar manieren om naast gezonder eten ook een haalbare yoga- ademhalings- en meditatieroutine te installeren in je leven

DEZE DETOX IS NIET VOOR JOU ALS JE…

 • ondergewicht hebt
 • zwanger ben
 • EN OOK
 • Neem je medicatie? Laat ons vooraf even weten wat je neemt, dan kunnen wij bekijken of deze kuur wel geschikt voor je is.

OVER DETOXEN

Detoxen is voor ons lichaam een even natuurlijk proces als ademen. Het probleem is dat we in een erg toxische wereld leven. Ook al rook je niet, je ademt dagelijks toch makkelijk het equivalent aan vervuilende stoffen in van 2,5 tot 5,5 sigaretten. Daarnaast zijn er ook nog de pesticiden -als bonus bij een bakje aardbeien zitten soms tot 70 verschillende pesticiden- en er zitten ook gifstoffen in de cosmetica en schoonmaakmiddelen die we gebruiken, de chips, de frietjes,  het vrolijk gekleurde nepvoedsel en de koekjes die we eten, de koffie, de alcohol en de frisdrank die we drinken etc.

We zijn uitgerust met een lever, nieren, darmen, longen, huid en lymfen om gifstoffen te elimineren. De problemen beginnen wanneer we er een onregelmatige, ongezonde lifestyle op nahouden met veel stress en onze detoxorganern niet meer op topniveau functioneren. Hierdoor krijgt ons lichaam de hoeveelheid gifstoffen die het binnenkrijgt niet meer verwerkt en dat heeft een impact op hoe je je voelt. Ons lichaam slaat alarm met symptomen zoals een hoofd vol watten bij het opstaan, hoofdpijn, spijsverteringsproblemen, onverklaarbaar veel zin in zoet, slapeloosheid, vermoeidheid, een doffe huid en hormonale schommelingen. Om zichzelf te beschermen zal het de circulerende gifstoffen zoveel mogelijk in de vetcellen opslaan…en er daarna alles aan doen om te vermijden dat ze weer vrijkomen. Probeer je gewicht te verliezen en lukt het niet? Hier heb je een mogelijke verklaring.

BODY DETOX

Door te detoxen in synchroniciteit met het ritme van de seizoenen geef je je lichaam de kans om regelmatig schoon schip te maken. Van een goede detoxkuut worden je detoxorganen gezonder, waardoor meer gifstoffen onderschept en afgevoerd kunnen worden. Het geeft je lichaam ook de gelegenheid om zich te concentreren op de gifstoffen die zich doorheen de jaren opgestapeld hebben in je cellen. Het detoxproces zelf is niet altijd even leuk. Wanneer je lichaam aan het detoxen slaat, kun je met een stevige hoofdpijn of andere kwaaltjes komen te zitten. Het is niettemin de moeite waard, want na je detox voel je je energieker en meer uitgerust. Je slaapt lekkerder en je huid gaat ervan stralen. Het is ook het ideale moment om komaf te maken met allerlei ongezonde gewoonten die doorheen de maanden (of jaren) in je leven geslopen zijn.

MIND DETOX

Soms word je ook huilerig of sneller geïrriteerd tijdens een detoxperiode. Dat komt omdat je niet alleen toxische stoffen loslaat maar ook allerlei emoties. Je kan frustratie voelen, verdriet, etc. Een detox is het perfecte moment om die emoties ruimte te geven. Daarna zal je je niet alleen fysiek maar ook mentaal een stuk lichter gaat voelen. Yoga, meditatie en ademhalings-en ontspanningstechnieken helpen daar enorm bij.

ALLEEN IS MAAR ALLEEN

Detoxen is  niet makkelijk op je eentje. Zeker als je met een gezin zit dat frietjes wilt op vrijdagavond of pannekoeken op zaterdagochtend (en jij dat meestal ook voor hen klaarmaakt). Vaak heb je in  je dagdagelijkse gewone leven ook gewoon geen moment voor jezelf om stil te staan bij je lichaam en hoe je je voelt. Er zijn altijd zoveel dingen die moeten gebeuren. Vandaar dat wij een driedaagse Body Mind Zomerdetox organiseren…in de natuur, met professionele ondersteuning en in het gezeldschap van een gezellige groep powervrouwen die door net hetzelfde (detox)proces gaan als jij. En je hoeft er niet voor naar het andere eind van de wereld want de kuur gaat gewoon door in Kapelle-op-den-Bos.

HET PROGRAMMA

-DAG 1-2: De eerste twee dagen krijg je enkel watermeloen in combinatie met speciale kruidenthee en zachte yoga-, stretch-, meditatie- en relaxatieoefeningen die het detoxproces zullen ondersteunen. Dit is de kickstart van het programma.

Waarom watermeloen? Er is geen betere manier om je lichaam in de zomer te cleansen dan met watermeloen. Watermeloen helpt ook om de vetverbrandingsmechanismen in je lichaam aan te zwengelen.

DAG 3: De derde dag eten we een aangepast detoxmenu in combinatie met watermeloen. Je krijgt ook een aanral recepten mee zodat je een plan hebt voor de komende week, eenmaal je weer thuis bent.  De derde dag hebben we ook een hele speciale, supergezonde verrassing voor jullie. We volgen jullie ook gedurende 7 dagen na detox verder op via What’s App en via Facebook.

-We geven je een heleboel Detox & Healthy Lifestyle info, tips & tricks en inzichten mee.

-We kijken samen naar een documentaire die je moet gezien hebben als je graag gezonder wilt gaan leven

-Ik breng mijn helende Earth Year Gong mee die je helpt om te relaxen en elke cel van je lichaam een boost zal geven zodat je lichaam nog efficiënter gaat detoxen.

PS Een stuk van de sessies zal in het Engels zijn omdat Dr. Mahdi uit de US komt. Vertaling is altijd mogelijk want ik ben er ook de hele tijd bij.

PRAKTISCH

WANNEER: Donderdag 19 tot zaterdag 21 juli

WAAR: Koningsteen, Oxdonkstraat 168, 1880 Kapelle-op-den-Bos. Het event gaat normaal gezien in de Tuinzaal door. Afhankelijk van de grootte van de groep verhuizen we indien nodig naar een grotere zaal.

TIJDSTIP: We beginnen om 9u (met het ontbijt). We sluiten elke dag af om 18u. Zo heb je ook nog wat tijd voor jezelf als je blijft logeren.  Het is ook mogelijk om thuis te slapen als je dat liever zou willen.

PRIJS: 395 euro (incl. BTW). Je inschrijving is definitief van zodra je overgeschreven hebt op BE20 3774 2399 8656. Stuur me wel eerst even een mailtje. Het aantal inschrijvingen is beperkt.

TIP: Het is mogelijk om voor twee nachten een eenvoudige tweepersoonskamer te boeken in het kasteeltje voor € 48,4 euro of een eenpersoonskamer voor € 72,6 (dit is incl. BTW).


More information & registration

Goedele Leyssen en dr. Mahdi Brown

Phone: N/A
Email:

Info & registration: https://www.goedeleleyssen.com/workshops/f3g8pxk9r66lsxxz96zpt9ljbkn4ba