Tijdelijke tentoonstelling: De Kunst van Stilte door Nicolas Arati

Date: 01/10/2019 - 03/11/2019 • Time: All Day • Price: €0.00 • WITHOUT lodging

Het werk van Nicolas Arati kan de Kunst van Stilte genoemd worden, een vibrerende stilte, die resoneert met de Bron van alle Leven.

De exploratie van de Stilte, de absolute staat van bewustzijn, is een integraal deel van het leven en de creatieve werkzaamheid van Arati.

Dit is ook de reden waarom Arati het zogenaamde spirituele als onderwerp van zijn werk heeft gekozen.

Om dit uit te drukken heeft hij er aanvankelijk intuïtief voor gekozen om vormen als de cirkel, het vierkant en de spiraal in zijn werken te plaatsen. En later werd hij zich bewust van het bestaan van Sacrale Geometrie, die nu een belangrijke rol speelt in zijn werk.Een voorbeeld hiervan is de zogenaamde Levensbloem, symbool van het oneindige, in de oudheid bekend in alle delen van de wereld.

Het werk zelf bevindt zich op de grens tussen schilderkunst en beeldhouwkunst. Het zijn reliëfs, bestaande uit vele lagen artisanaal papier. Dit geeft hem de mogelijkheid af te wijken van de traditionele rechthoekige vorm en te kiezen voor bv. de cirkel, kimonoachtige gewaden of langwerpige banieren.

In het midden van zijn werken plaatst Arati graag een energetisch centrum dat de aandacht van de toeschouwer wil terugvoeren naar zijn eigen centrum, de subtiele bron van het bestaan.

Dus Arati is een van de kunstenaars die op verschillende manieren uitdrukking geven aan hun contact met die Bron van Stlte, die aanwezig is in ieder menselijk wezen.

De werken hangen in verschillende zalen van Koningsteen, dus tijdens de middagpauze of op een moment dat de zaal toegankelijk is, loont het de moeite om een kijkje te gaan nemen. En wie wil, kan zich uiteraard ook een werk aanschaffen. Veel belevingsplezier!

 


More information & registration

Nicolas Arati

Phone: 015 71 00 52
Email:

Info & registration: http://www.koningsteen.be