Tribal Tantra: Tantrika

Date: 13/12/2019 - 15/12/2019 • Time: 8:00 pm - 6:00 pm • Price: see in text • with lodging

Dit groei-jaar gaat in de kern over “Jezelf bevrijden, Seksueel bewustzijn, Transformatie, Groeien in verbinding en aanwezig Zijn, Zelfacceptatie, Openen van je hart…”

Het is een uitnodiging om: je intimiteit en seksualiteit vanuit haar diepste potentie te gaan exploreren, je hoofd te leren buigen voor je Lichaam, te ‘Zijn’ bij wat ontstaat, je doelgerichtheid los te laten.

Het groei-jaar bevat 6 weekends die progressief zijn opgebouwd en verspreid over een 10-tal maanden: van oktober 2019 tot mei 2020.

Voor wie?

Zowel singles als koppels zijn van harte welkom.

Een voorafgaande ervaring met Tantra is niet nodig indien je vanaf het eerste weekend deelneemt. Vanaf het derde weekend gaan we verder met een vaste groep en/of met mensen die al voldoende ervaringen hebben opgebouwd.

Deze reeks is tweetalig met simultane vertaling.

Hoe gaan we te werk?

Via verschillende Tantrische rituelen, meditaties, spel, dans, spiegelwerk, rollenspel, introspectie, communicatie vormen, aparte vrouw/man momenten, aanraken en massage, …

De zes weekends en de data

1ste Erotische Onschuld  (25-27/10/2019 )

Maak opnieuw contact met je oer-energie en de dansende vreugde van het kind in jou. Door het spel, het aanwakkeren van je zintuigen, proef je het grote plezier van ‘Zijn’.
Thema: mijn lichaam ontdekken en liefhebben

2de  Tantrika  (13-15/12/2019)

Inwijdende vrouw, Tantrische minnaar: door zelfacceptatie groei je in verbinding met jezelf en de ander, het aanwakkeren van je creatieve potentie en je seksuele krachten vraagt moed.
Thema: verlangens en polariteit man/vrouw

3de  Alchemie van Water en Vuur (10-12/01/2020)

Thema: de magie van aanraken en aangeraakt worden en het begrip “grenzen en grensoverschrijdingen”

4de   De Magie van de “Man” in overgave (06-08/03/2020) zie hieronder

5de  De Magie van de “ Vrouw” in overgave (24-26/04/2020) zie hieronder

6de  Kamatura  (29-30/05/2020)

Thema : Liefde voor jezelf en de Yin Poort

Info 4de en 5de weekend: “De Magie van overgave”

  • Bestaat uit twee aanééngekoppelde weekends: tijdens het eerste weekend zal de man in de ontvankelijkheid gaan, en de vrouw in haar gevende pool zijn. Tijdens het tweede weekend worden deze rollen omgedraaid.
  • De twee weekends staan in teken van ‘de Ode’ aan het water, aan het vloeien,… zowel voor de man als voor de vrouw. Het is een uitnodiging om het droge pad van het ‘moeten’, het ‘presteren’, van de ‘niet-seksualiteit’ te verlaten.

“Een heel weekend, dit is lang!” Dan is er juist veel te ontdekken: durven ontvangen zonder terug te geven, durven vragen, durven loslaten. En omgekeerd, hoe geven zonder te nemen, hoe geven zonder leeg te lopen en zorgzaam te blijven voor jezelf,…

Dit is een zelden aangereikte kans, ga voor de challenge!

Wat mag je verwachten?

We begeleiden vanuit “een uitnodiging aanbieden tot…”
Waarbij we zorgzaam en respectvol (niet bemoederend) omgaan met jouw grenzen, eigen tempo, obstakels ed. niets hoeft. Er is ruimte voor dat wat zich AANDIENT. Zelf steun durven vragen en ontvangen is een belangrijk onderdeel van dit groei-jaar. Het voedt o.a. je emotionele en seksuele rijpheid.

Een verhoogde zelfacceptatie en gezonde seksuele assertiviteit.
Waardering en liefde voor jezelf vormen het fundament voor een gezonde relatie met jezelf en de ander. We gaan o.a. aan de slag met spiegel werk: jezelf en je lichaam zien, voelen, ontdekken, aanraken, het verkennen en herkennen van je grenzen en verlangens en deze leren respecteren en uitdrukken. Het kind in jezelf op een speelse wijze helemaal verwelkomen en omarmen.

Meer veiligheidsgevoel ook wanneer je je hart opent.
We leven vaak met de illusie dat ‘ons veilig voelen’ van buitenaf komt. Eens je bewust wordt dat ‘veiligheid’ ontstaat door je eigen verantwoordelijkheid op te nemen, dan kan er zich een nieuwe realiteit aandienen met vaak een bevrijd gevoel. Door het observeren van je oordelen, reacties, overtuigingen, defensieve gedragingen krijg je inzicht in je overlevingsmechanisme en de mogelijkheid om dit te transformeren naar een meer open houding. Dit vormt het fundament om te kunnen groeien in verbinding, openheid en kwetsbaarheid.

Het aanwakkeren en voluit durven leven van je vrouwelijk en mannelijk potentie.
Jouw levensenergie is onafscheidelijk verbonden met het aanwakkeren van je seksuele stroom en de harmonie tussen deze twee polariteiten die we elk in ons dragen. Man-zijn of Vrouw-zijn is vaak een frustrerende kopzorg met als gevolg het imiteren en opgeven van je eigen potentiële kracht die noch vrouw of man dient. De leidraad tijdens dit groei-jaar is je mannelijke en vrouwelijke potentie voluit leven, voelen, vitaliseren op jouw unieke manier en eigen tempo.

Een heling van de mannelijke en vrouwelijke intimiteit.
Elk van ons, zonder uitzondering, draagt kwetsuren in zich. Ongeacht de aard ervan, vragen deze kwetsuren om bestaansrecht. Deze durven zien, ernaar luisteren, in het NU brengen los van het verhaal, ze in het lichaam leren voelen en erin ademen… biedt een “direct-in-contact-Zijnde” ervaring. Waarbij je lichaamswijsheid wordt aangewakkerd van waaruit inzichten, antwoorden en blijvende transformatie kunnen ontstaan.
Dit vraagt een gepaste progressiviteit welke de basis vormt van het “Tribal Tantra” groei-jaar.

Begeleiding

Alain Art & Assistenten

Tarieven en algemene info

Aanvang: op vrijdag aankomst 19u, start workshop stipt om 20u
Einde: op zondag 17u (max 18u)

Bijdrage voor de workshop:​

  • Inschrijving voor de reeks vóór 15/09: 220€ per weekend
  • Inschrijving voor de reeks na 15/09: 240€ per weekend
  • Inschrijving voor een deel van de reeks: 280€ per weekend

Je hebt al ooit deelgenomen:​

  • Wil je hetzelfde weekend een tweede keer volgen, 155€ per weekend
  • Schrijf je je opnieuw in voor de hele reeks, 140€ per weekend.

Bijdrage voor het verblijf:

185€ per weekend (Maaltijden, hapjes en dranken tijdens de pauzes, kamer en deelname huurkost van de zaal)

NB maaltijden zijn voorzien van zaterdagochtend tot zondagmiddag. Geen maaltijd voorzien op vrijdagavond (kan apart besteld worden voor vroegkomers)

 

 


More information & registration

Alain Art en assistenten

Phone: Alain: 0495 22 73 62
Email:

Info & registration: https://www.terra-luminosa.com/tribal-tantra