Vijfdaagse Stilte & Meditatie Retraite

Date: 06/04/2020 - 10/04/2020 • Time: 10:00 am - 3:00 pm • Price: €515.00 - €635.00 • with lodging

Wil je eens helemaal thuiskomen, in volledige stilte, zwijgend, zonder lawaai of gepraat rondom jou, zonder drukte of stress, in een prachtige groene omgeving en gedragen door een groep gelijkgestemden?

Stilteretraites nemen een centrale plaats in in het meditatieproces en kunnen daardoor een diepgaande invloed op heel je leven teweegbrengen.

Deze stilte- en meditatieretraite omvat zowel begeleide als niet-begeleide oefeningen die ruimte zullen creëren om verbinding te maken met je innerlijke wijsheid.

Volgende oefeningen komen aan bod: zitmeditatie, wandelmeditatie, zelfonderzoek, satsang of teisho (delen van diep inzicht) alsook sacrale (meditatieve) dans, nl. meditatie in beweging.

Deze retraite zal je een gelegenheid bieden om het beoefenen van innerlijke rust te verdiepen door aanhoudende perioden van meditatie en stilte.

De ware stilte die zo helend en opladend is voor het lichaam, geest en ziel, geeft je de kans om te ontdekken wie je werkelijk bent. Het is ook een aangename manier om dieper bewust te worden van je lichaam en beter in je lichaam te wonen.

Deze retraite zal je toelaten inzichten en tools te verwerven en te integreren in je dagelijks leven, zodoende je leven zinvoller, levendiger, kalmer, stabieler en vreugdevoller te maken.

Deze vijfdaagse stilteretraite zal worden geleid door Paul Baatsen.

Paul Baatsen is iemand die meditatie leeft. Al bijna 50 jaar (sinds zijn 15e) is hij op zoek naar een diepere vervulling in het leven. Zijn pad is dan ook bezaaid geweest met talloze intensieve opleidingen rond zen (met meesters als Jeroen Witkam, Jacques Castermane, Aziz, Adyashanti, Hans Knibbe en Marc Wenselaers), mindfulness, sacrale dans, yoga en yogafilosofie, tao, zijnspsychologie en christelijke mystiek. Als leerkracht heeft hij met deze ervaringen en wijsheden vele jongeren kunnen begeesteren. En dankzij verschillende diepgaande en transformerende zijnservaringen heeft hij de essentie van wat hij heeft geleerd ook echt mogen voelen. Deze inzichten en ervaringen wil hij nu met zoveel mogelijk mensen delen. Hij beschouwt zich geen zenleraar of mindfulnesstrainer omdat hij enkel wil doorgeven wat hij zelf heeft geïntegreerd. Hij wil ons laten genieten en meenemen op zijn padloos pad dat zich steeds moeitelozer in hem ontvouwt en dat hij integrale meditatie noemt. (meer over Paul via deze link)

Deze retraite is open voor zowel beginners als gevorderden, geen eerdere meditatie-ervaring of -praktijk is vereist.

DAGELIJKSE PLANNING

 • 7.30u      zitmeditatie
 • 8.00u      ontbijt
 • 9.00u      satsang (met mogelijkheid tot schrijven in logboek en stellen van vragen – geen groepsgesprek)
 • 10.30u    individuele wandelmeditatie in de natuur na thee/koffie
 • 12.30u    zitmeditatie
 • 13.00u    middagmaal, rust/vrije tijd
 • 15.30u    individuele wandelmeditatie in de natuur na thee/koffie
 • 17.30u    zitmeditatie
 • 18.00u    avondmaal
 • 20.00u   sacrale dans/bodyscan/ligmeditatie
 • 21.15u     vrije tijd en rust

Verblijf omvat:

Afspraken

Je wordt verwacht om jezelf en elkaar helemaal en strikt de ruimte van stilte te gunnen: geen enkele vorm van communicatie (niet spreken, niet schrijven (tenzij voor jezelf in een logboek/dagboek), niet non-verbaal, niet digitaal), tenzij indien nodig met de begeleider.

Smartphones volledig uit gedurende de retraites is een must en een zegen! Daarom ook: soberheid in lectuur om je hoofd helemaal helder en leeg te houden!

Vooraf worden indien nodig medische/psychische gegevens/eventuele medicatie doorgegeven en iedere deelnemer gaat akkoord dat hij/zij volledig zelf verantwoordelijk is voor de eigen retraite.

Iedereen engageert zich om op de site van de retraite te blijven voor de volledige afgesproken duur en zoveel mogelijk alles mee te doen uit respect voor de groep. Je bent van harte welkom om je helemaal over te geven aan de heerlijke Stilte in de prachtige omgeving van het Koningsteen Centrum.

Prijzen

 • Kamer alleen met sanitair op gang: 595€
 • Kamer gedeeld met 2 met sanitair op gang: 515€
 • Kamer alleen met eigen sanitair 635€
 • Kamer gedeeld met 2 met eigen sanitair 555€

 


More information & registration

Paul Baatsen

Phone: 015 71 00 52
Email:

Info & registration: Use form below


Booking

Ticket Type Price Spaces
Kamer alleen met eigen sanitair €635.00
Kamer alleen met sanitair op gang €595.00
Kamer gedeeld met 2 met eigen sanitair €555.00
Kamer gedeeld met twee met sanitair op gang €515.00

Koningsteen is committed to ensuring that your privacy is protected.